A SZERVIZ MEGSZÜNT!!!

Cégünk profilja és minőségpolitikája

Korunk elektronikai és számítástechnikai fejlődése, robbanásszerűen érintette a felhasználókat. Váratlanul olyan technológiákkal szembesültek, amilyenekről még álmodni sem mertek volna. Ezen folyamat elején születtek a "mágusok", akik teljes erőbedobással az új technológia felé fordultak, időt energiát és lehetőség szerint pénzt sem sajnálva vetették bele magukat az információs technológia új világába. Persze az új technológia nem csak szép és jó, hanem még gyermekcipőben járt. Csetlett botlott és néha sztrájkba lépett. A kialakulófélben lévő szakemberek tanulva ismerték meg az új megoldásokat. Mára már sok minden letisztult. Aki követte a fejlődést. és folyamatosan ebben tevékenykedett, az mára jelentős tudás halmazt tudott felgyűjteni. Cégünk már 1991 óta követi ezt a máig nem lassuló, sőt felgyorsulni látszó trendet. Persze a gyorsulás nem csak előnyökkel jár, hanem azzal is hogy az egyre másra sebtében piacra dobott termékek gyakran el is romolnak.

Aki a számítástechnikában szervizeléssel foglalkozik, annak nem csak az új technológiákkal kell foglalkoznia, hanem a régiekkel is. A hosszú évek tapasztalata segít megérteni a megoldások lényegét és szükségességét, és persze az adódó hibalehetőségeket is. Analóg és digitális kapcsolástechnikák mellett a szoftver és mechanikai alapismeretekre is szükség van. A szoftver és hardver elemek együttélése hozza a gépet működésbe. Ezeket nem lehet szétválasztani egymástól. Gyakran szükség adódik szoftverek hibás működésének behatárolására is. A mélyszintű ismeretek segítenek a hardver és szoftver hibák megfelelő és gyors szétválasztásánál. A processzor, mint a gép lelke, egy esetlen ,de nagyon fürge, gyermekként viselkedik, aki azt teszi amit a programja meghatároz.

A megrendelőnek több igénye is van, amikor a "technika megadja magát". Egyrészt jó lenne ha minél előbb ismét használatba vehetné a készülékét, másrészt erre a lehetőleg legkisebb anyagi ráfordítást szeretné eszközölni.

Néhány kirívó eset

Íme, néhány kép, hogy a kávé mit tud tenni a notebook alaplapon 1 hónap alatt, ha nem kerül szervizbe azonnal az "esemény" után (a képek az alaplap teljes vegyszeres kitakarítása után készültek):


A bekarikázott részen jól látszik hogy a KBC kontroller pár lába egyszerűen "feloldódott" és eltűnt, persze pár pad is eltűnt!


Az ic láb feloldódás itt is jól megfigyelhető (bár a kép kicsit homályos)

Egy leesett gép, ütés hatására felszakadó, BGA alatti pad-jei. 30db. Nem csak a szilícium szubsztrát törik, hanem a forrszem is felszakad(hat) egy esés hatására.
Bővebben a *** BLOG *** bejegyzésben erről...